www.sisterunika.dk

Smykkepleje

BRUG OG OPBEVARING

Sisterunika anbefaler at du tager dine smykker af inden sengetid, håndvask, bade og krævende fysisk arbejde, som sport, rengøring og havearbejde mm da alt dette vil medføre et unødvendigt slid på dine smykker. Opbevar din smykker i en æske med låg.

GULD- OG SØLVOVERFLADER

Guld og sølv er formbare ædelmetaller. Med tiden vil de altid få patina, som kun er med til at forskønne smykket og fortælle dets historie. 

STERLING SØLV 925

Sølv vil altid anløbe og/eller oxidere med tiden. Dette er uundgåeligt og en naturlig proces, og dermed ikke en reklamation. For at bevare den lyse overflade, anbefaler vi, at når du ikke bruger dit sølvsmykke, opbevarer det i en lukket æske, plast el stofpose, for at lukke af for ilten. 

FORGYLDNING

Forgyldning er en overfladebehandling. Det er altså en guldbelægning, som også vil blive slidt med tiden. 

OXIDERING

Oxidering er en overfladebehandling som fremskynder den naturlige oxideringsproces, som sker med sølv, især når man ikke bruger sit smykke i en periode. Man oxiderer smykket for at få det til at fremstå mørkt gråt eller helt sort

ÆDELSTEN OG KRYSTALLER

Ædelsten skal behandles med omhu og vil med tiden,  kunne se mere mat ud, da overfladen kan blive slidt. Undgå hårde direkte stød på ædelstenen og andet der trykker på ædelstenens fatning, da dette kan skade stenen. Ydermere, undgå krævende fysisk arbejde, som sport, rengøring og havearbejde etc., da alt dette vil medføre et unødvendigt slid på dine ædelstene og krystaller. Sisterunika anbefaler også at du får tilset dine smykker isat ædelsten en gang årligt, både for at få dem renset, og for at se om fatningen stadig har godt fat om stenen.

PERLER OG OPALER

Perler og opaler er naturens små mirakler. Perler er vokset frem i en østers under havet. Perler og opaler tåler ikke hårde stød, parfume, cremer, sæbe og andre kemikalier. Alt dette vil medføre at de mister sin glans og måske endda går i stykker. Perler kan godt lide vand, og kan godt tåle at blive overhældt med vand engang imellem for at bevare sin fugt. Opaler kan ikke lide vand.

RENS AF SMYKKER

Brug en smykkepudse klud til at rense dine smykker. Vi anbefaler at du får renset dine smykker 1-2 gange årligt, da der sætter sig en masse skidt og fedt på smykket, som vil få det til at se slidt ud. Kom ind i Sisterunika så genopfrisker vi gerne dine Sisterunika smykker.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.