www.sisterunika.dk

LIME ESSENTIAL OIL 10ML FRA STARCHILD

LIME ESSENTIAL OIL 10ML FRA STARCHILD

89,00 kr.

LIME ESSENTIAL OIL

Citrus aurantifolia

Lime er citronfamiliens leprechaun, en fræk lille grøn fyr med et drilsk glimt i øjnene – hvis limefrugter havde øjne, altså. Imidlertid foretrækker limefrugter, der er af udpræget tropisk oprindelse, varmere himmelstrøg end leprechaun,. Selvom de blev verdensberømte som Key limes eller mexicanske limefrugter, er deres sande hjem det malaysiske øhav, hvorfra de er migreret og drager fordel af forbipasserende arabiske handlende, der bragte dem tilbage til Middelhavet. Middelhavsklimaet passer dog ikke så godt til kalken, og derfor blev den aldrig bredt dyrket der. I stedet rettede den blikket mod den nye verden, som den nåede med spaniernes skibe, og der, på de tropiske øer i Caribien, følte den sig hjemme. I vestlige lande er de nu mest værdsat for den distinkte smag, de giver Key Lime-tærter og forskellige cocktails, såsom ‘Margaritas’, hvilket har givet dem kaldenavnet ‘Cocktail Lime’. Snedige kokke bruger det faktisk som en ‘hemmelig ingrediens’ i adskillige retter og tilføjer en vis næppe mærkbar ‘twang’, der begejstrer ganen. Tilbage i Sydøstasien er selv deres blade ofte vant til som krydderi. Der spiller de også en vigtig rolle i folkemedicin og magi. Malaysiske heksedoktorer bruger limefrugter til alle slags besværgelser: for at vinde nogens kærlighed, for at kaste sygdommens dæmoner for vinden, for at beskytte mod alle slags onde djævle, for at beskytte nyfødte babyer og deres mødre under graviditeten og drenge ved deres omskæringsritualer.

Traditionel Aromaterapi anvendelser for lime for at bekæmpe træthed og stimulere årvågenhed på grund af dets energigivende effekt på kredsløbet. Det kan bruges til behandling af hovedpine (især hvor disse opstår ved udmattelse) og gør en meget forfriskende komprimering til feberiske tilstande.

I aromaterapi hudpleje kan det bruges til at behandle sprøde negle og i rensende præparater til plettet og fedtet hud. Den virker også på korn, vorter og koger.

Den er meget effektivt som hudtoningsmiddel til behandling af cellulitter og ødelagte kapillærer.

Den kan bruges til at rydde luften i et sygerum og hjælper med at fjerne slimbelastning fra det øvre luftveje.

Ligesom andre citronduftende olier afviser den kalk, insekter og lindrer kløen i et bid.

Magisk Ifølge malaysisk folklore så hader onde ånder lime, hvilket gør det nyttigt til alle former for rituel rensning og rensning og frem for alt til beskyttelse.

Den kan bruges til at beskytte et nygift par, eller til at afværge vampyrer eller til at beskytte nyfødte babyers sjæle.

Den nævnes også som brugt til kærlighedsformularer, selvom det ikke optræder som et afrodisiakum som sådan.

Den styrker åndelige krigere i deres kamp mod det onde.

Duft En frisk, frisk, frugtagtig, grøn duft med en bestemt ‘twang’ note.

Passer godt sammen med Neroli, Orange, Clary Sage og Mandarin.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.